tisdag 27 april 2010

Under den senaste månaden..




..har följande föremål särskilt fångat mitt intresse! Under klubban hos Lauritz, Norrköpings Auktionsverk och Auktionskompaniet: en till hälften framskrapad gustaviansk bänk, ett ljuvligt provinsbord från tidigt 1800-tal med barockinslag, samt två kinesiska urnor från mitten av 1600-talet! Mumma

måndag 26 april 2010

I går avklarades..



..första besöket på Katrinetorps Gård för året om än en snabbis. Som sista stopp på utflyktslistan blev det bara en slät kopp i lä och en rask promenad runt parken. Gick inte ens inom antikaffären vilket nog aldrig hänt förut, men vi kommer tillbaka snart igen..

fredag 23 april 2010

Av någon anledning..



..som jag aldrig kommer begripa, målade många över sina möbler nångång för en si så där 100 år sedan.. och ofta med en tjock äcklig vit färg. Har man tur, som i fallet med detta underbara rokokoskåp, struntade man i lutkaret och lät originalfärgen få vara kvar under så att vi idag kan skrapa fram den och ställa allt till rätta igen..

Auktionskompaniet

tisdag 20 april 2010

Två bilder..

© www.carolinaromare.com 2010

© www.carolinaromare.com 2010

..hemma från borgen

måndag 19 april 2010

Det växer så det knakar..


.. här hemma, så idag friserade jag till grönsakerna och satte sticklingar i vatten!
Funderar på om man ändå skulle ta och bygga lite växthus uppe på våning tre: det lilla loftet ovanpå bjälkarna med eget litet takfönster..?! Tål att tänkas på..

fredag 16 april 2010

Fyndade..



..detta fantastiska kammarlås på Tradera i förrgår och är sjukt nöjd! Har inte stenkoll måste jag erkänna men av formen att döma borde det ha en sådär 200 år på nacken, och som alltid när man rör sig bland antikviteter hissnar man vid tanken på var det suttit och alla händer som rört vid det.. Nu kommer det väl till pass i den nybyggda garderoben hemma hos mig.. och kanske stannar i en sådär 200 år..

torsdag 15 april 2010

Årets första..


.. besök på Tirups Örtagård, check!, och det var rader och åter rader med härligt friska vårplantor och örter!! Trädgårdscaféet är en favorit, så även "Pelargonhuset" som bjöd på Mårbackor, flera sorters Doftgeranium och Citronverbena.
Än är inte själva trädgårdarna i blom, men snart snart..

Bild från Tirups Örtagårs hemsida

söndag 11 april 2010

Utan konkurrens..





..vinner känslan och skönheten i det råa, enkla och genuina!

Bilder från Odehof

torsdag 8 april 2010

Det finns många versioner av lycka..



..och att komma hem till ett hem som detta måste vara att snudda vid minst en av dom..!

Bilder från Sweden Style av Taschen

onsdag 7 april 2010

Odjurets tid..




..är över!
Man vågar nästan ta orden i mun idag.. när höga klarblå himlar speglar sig i fajansen, när solstrålar bryts genom doftgeraniumens blad, när ett fönster på glänt släpper in frisk luft fylld av fågelkvitter..
Kanske är idag dagen då vi lämnar den hårda mäktiga fienden bakom oss.. dagen då den släpper sitt obarmhärtiga tag.. dagen vi tinar.. vaknar..
Jag vill gärna tro att det är så..

tisdag 6 april 2010

Påskhelgen förflöt..



..med ömsom solsken och ömsom snö, med närmaste och käraste, med sång och musik på midnattsmässa i barndomsbyn Tygelsjö, och med en tur runt i Skåne.
De tusen inplanerade stoppen blev på grund av vädret till ett enda, men där fick man också allt man behövde: frisk luft, oöverträffligt vacker natur, gott kaffe och vackra antikviteter.. Ulrika Rudolf-Hall och Johan Nilsson som driver Stenhusets Antikhandel på sin sagolikt vackra korsvirkesgård är en relativt ny bekantskap som jag ser fram mot att utveckla.. Åkte därifrån med bland annat en fantastisk tegelsten från en 1300-tals klosterbyggnad..

söndag 4 april 2010

Just nu..



..drunknar jag i färgerna på en textil från Mesopotamien!